SW ...psí kusy

Mulda adrenalinka

Krásně poetický název se vžil pro ledovo/skalně/sněhový útvar, který jsme s RoZ nalezli při freeridech ve Spitalu. Takovýchhle muld, bobánků a zhupů tam byly desítky, ale tahle měla své kouzlo.
Nebyla nějak vražedně vysoká, u hrany něco málo přes 2 metry a při troše odvahy by se z ní dal metnout i flipík. ....ale to si člověk říkal při pohledu odzdola. Na tom nic nebylo. Když si ale stoupnul nad muldu (a nemusel si dávat rozjezd zrovna pekelný, stačilo pár metrů) tak se situace radikálně změnila.

Pod boulí byl totiž velmi prudký svah, takže každý dílek rychlosti přidával strašně na výšce. Hlavní byl ale psychologický efekt, že člověk za hranou viděl tak akorát špičky stromů a nebe. A to dokáže pěkně rozpumpovat. Než jsem to dokázal skočit rovně, tak mi, bez mučení se přiznám, srdce pěkně bušilo. Přitom ve výsledku to bylo v principu o ničem. Spíš nějaká zvláštní anomálie. Prostě když člověk stál přímo nad tím, dostal neuvěřitelnej strach. Ze všech ostatních úhlů to bylo v pohodě.

Kapitolku samu pro sebe vytvořila RoZ. Snad 3/4 hodiny se nemohla odhodlat. Ja s Marou jsme už byli dávno v pohodě a vrhali z toho rotace a podobná zvěrstva a chudák RoZ pořád chodila na nájezd a pak se zase vracela zpátky. My jí patřičně povzbuzovali, hučeli do ní .... až to nakonec dala. Musela chtě nechtě uznat, že to je v pohodě. Dala si to pak ještě s klidem několikrát. Jen to překousnout!

Prostě mulda Adrenalinka..........


Adrenalíni: RoZ, Mara, M.I.X
Foto: RoZ, Mara, M.I.X
T R I K Y:
polet, 180indy, polet

3 day 3 ride