SW ...psí kusy

Jump over the "kůlna"

"Byly jednou dvě budky. Nebyly to ale obyčejné budky - byly to kadibudky :-)" ... tolik česká filmová klasika. Vedle Ingstavácké chaty byly taky dvě boudy, co v nich bylo, je celkem jedno. Hlavně, že byly zaříznuté do svahu, sněhu bylo dost aby je zezadu skoro dorovnal a pod nimi samozřejmě kromě pár stromů (detail) i tuna prašanu. To byla výzva.

Chopil se jí kdo jiný než šílený freerider CharlieN který snad jako první pojal představu, že se z ních bude poletovat. Podrobnější průzkum ukázal, že střechu od okolního sněhu dělí tak metrová díra (což by pro středně ostříleného nešiku neměl být problém). Jedna polovina kůlny měla solidní dřevěnou střechu, druhá ale jen jakousi plachtu a vznikla obava z nepříjemného propadnutí se do kurníku (či co to bylo). Já jsem ale Charlese uklidňoval: "to je v pohodě - stejně to přejedeš rychle, propadnout se to ani nestačí".

První jel samozřejmě Charles, leč málo si spočetl, že závěj prašanu před nájezdem na boudu se trošičku prošlápne a tak to napálil do stěny boudy a jak široký tak dlouhý se rozplácnul na "plachtu". Tím, že to přežil, bylo ověřeno, že pod plachtou je taky dřevo takže přejezd boudy byl bezpečný. Pak už se nebezpečně poletovalo a krutě diktovalo, dokud se nájezd neprodupal tak, že se z něj vůbec odrážet nedalo.

Chales se ale nevzdával a nazítří prohlásil, že jde budovati nájezd. Popadl lopatu a uháněl k Neumětelům (k boudě). Když jsme tam po chvíli s R.A.Dem přijeli, tak jsme jen vytřeštili oči. Že Charles je v principu naprostej cvok, jsme tušili, ale že před kůlnou místo pohodlného nájezdu splývajícího se střechou postaví skočku, ze které by se celá bouda dala v pohodě přelétnout, to jsme fakt nečekali. Naštěstí pro naše kosti ji postavil v dost špatném směru, takže musela být upravena a srovnána do rozumných mezí. Pak se podruhé zuřivě létalo, fotilo a trotlilo. Dokonce i daSilva boudu omrkla, leč k neradosti všech nedala.

Na závěr byla v dopadové závěji nalezená rozbita půllitrová sklenice (nádherně okousaná, pro dopad zády či břichem zcela ideální) a letů bylo pro jistotu zanecháno.

Budníci: CharlieN, R.A.D, M.I.X
Foto: ChalrieN, M.I.X
T R I K Y:
polet, BS grab, tailgrab

II. lift party