SW ...trpké začátky

Proměna

V následujících několika obrazech bych se pokusil popsat úžasnou přeměnu podstaty člověka, neméně fascinující než například změna larvy v motýla. Paralela s motýlem je navíc v kvalitativním skoku, ke kterému proměnou došlo :-))

I.

Na počátku byla larva. Byl to sice živý tvor se všemi svými nezadatelnými právy, ale řekněme si na rovinu, do dokonalosti mu chybělo mnoho - lyžař. Jmenoval se Martina a ještě večer před zakuklením nedal na lyže dopustit, dokonce si chtěl kupovat nové.

II.

Podstatný rozdíl mezi světem zvířátek a SnowWave je to, že larva se v přírodě kuklí sama, kdežto Martina "byla zakuklena". Na obrázku je kukla Martiny na cca. 1/3 cesty k imagu. Nástroj přikládaný na sníh už sice srostl v jeden kus, lež jisté nedostatky v poloze a stylu jízdy lze ještě jednoduše odhalit. Larva si v kukle ještě moc neuvědomuje, že už se stává motýlem, ale toto poznání jí čeká o pár hodin později.

III.

A pak nastává ten úchvatný okamžik, kdy čerstvý motýl opouští kuklu, napíná svá ještě nemotorná křídla a činí první pokusy o vzlet. Martině tato fáze trvala až překvapivě krátce, protože k večeru už z ní byl motýl (můra :-)) se vším všudy a zatímco jsme všichni byli mrtví, ona nás pořád honila do svahu, abychom šli jezdit.

.... a proto je od 19. listopadu na světě o motýla víc.

(havěť jedna!)