Elmoxí polet na tlamu
(VIDEO)
Big Air Contest na Pradědu
Report od Elmoxe

Všechno to začalo v sobotu odpoledne, když do Opavy dorazil Matthews. Už jen tento fakt lecos naznačoval, to však ještě nikdo netušil, že se pojede na kole asi 7km za jedním mým kamarádem, který nás hned u branky vítal flaškou slivovice. Matthewsovi jakožto skoro abstinentovi se při pohledu na tu láhev okamžitě naježila celá pokožka, v zápětí už však měl dvě štamprle v sobě a veškeré ochlupení na těle se mu zježilo
Autorův drsný diktát - 180 Mute
znovu. Dopadlo to tak, že jsme měli každý 5 a jeli zpátky do Opavy, ovšem já kromě toho, že jsem na jednom kole jel, jsem druhé ještě vezl vedle sebe... Příjemný večer jsme zakončili u B-side doma, kde jsme si výborně pochutnali na bramborácích.

V sobotu ráno jsme s úsměvem na rtech vyrazili směr Praděd. Jedinný komu úsměv mírně spadl byl Přema, když zjistil, že se do jeho auta musí vejít on se svoji Effkou, B-side, Matthews, já, 3 prkna, dvoje pláně a nejaká ta sváča. Vzhledem k tomu, že žádný nosič na střeše neměl, byl vnitřek auta pěkně zabetonovaný... výhled měl pouze dopředu :-)

Protože Matthews jakožto slalomák si chtěl i trovhu zajezdit, vyjeli jsme nahoru už v osm a na poloprázdném kopci nad
Koza - Chickensalad přes Matthewse
Figurou začala Mathewsova nechutná diktatůra. Naštěstí však trvala jenom asi hodinku, protože pak už jsme s úsměvem na tváři vítali dorazívší Kozu s Ifou. Zkáza byla dokonána. Bez jakáhokoliv zaváhání se vyrazilo směr Barborka zkontrolovat, jak je na tom naše skočka z minulého víkendu. Když jsme k ní dorazili, byla sice trochu skleslá, nicméně to se po krátké ovšem usilovné rekonstrukci změnilo. Řekl bych, že byla dokonce i o malinko větší než minulý týden. Ihned jsme se všíchni s verbou chytili prken (B-side kamery) a šlo se na věc. Matthews sice ze začátku malinko remcal, že jakožto slalomák skákat moc nebude a ani to moc neumí, ale už při třetím poletu vrhal nechutné kteace a moc dobře věděl, že už není úniku.

Postupem času se mi, samozřejmě nqprostou náhodou, povedl vcelku dlouhý Indy Air, dokonce jsem ho i ustál :-) Když mi pak Matthews přeměřil dopad a řekl nechutně vysoké číslo
Matthews se psychicky připravuje na filpa :-)
9 a půl metru, Koza se jen šibalsky usmál a navrhl soutěž o nejdelší polet. Vzhledem k tomu, že já jsem pro každou špatnost, byla to jen voda na můj mlýn a se stejně šibalským úsměvem jsem dodal, že styl ani dopad nerozhoduje... Nicméně po jednom skoku, kdy jsem se sice natahoval k hranici 11 metrů, ovšem hlavou napřed, jsem to vzdal. Nakonec to asi vyhrál můj bratránek Marcel, který s náma asi 15min poletoval a dopadl asi nekde 12 od skočky. Jenomže právě tuto magickou 12m hranici tvořil malý smrček a on se trefil přímo na něj. To byl definitivní konec Big Air Contestu na Pradědu. Ironií osudu je, že pak se Koza pokoušel o 180, ale skočil přetočenou 360, která se té magické hranici 12m hodně blížila.

Tak kolem 13 hodiny už jsme toho měli všichni plné kecky a
Že by SnowBrother ???
tak se na skočce objevila občas pouze Ifa, která tam pilovala své, s mi nepochopitelnou naprostou lehkosti skákané, třistašedesátky. .-)

Pak už to však zabalila i ona a vypravili jsme se na nejbližší quarter. Když jsme se tak s Kozou rozhodovali, jestli dáme 180 nebo 360 (no rozhodoval se spíš Koza - já to měl jasné), najednou se mezi námi proplétl nějaký týpek a s absolutní jistotou si skočil backflipa. Nahoře nás pak uklidňoval, že jezdí teprve druhou sezónu a moc to neumí. Jenomže protože jsme toho fakt už měli plné zuby, zmátořili jsme se všichni akorát tak na dva tři skoky, přičemž já jsem opět své celodenní působení n apradědu zakončil svým oblíbeným čtvrtflipem s devadesátkou, prostě držka jak Brno, akorát že z docela vysoka. No ale tu je přesně ten stav, kdy je člověk už tak unavený, že tělo si v půlce skoku řekne dost a naprosto bezvládně se řítí k zemi.

Elmox - Grab
Po cestě na Figuru jsme pak ještě jednou potkali toho týpka s backflipem, tentokrát ovšem diktoval na už na pohled hodně brutální skočce. Při pokusu o backflipa s 540 to sice ještě moc neustál, ale sliboval nám, že do příštího týdne to vypiluje. Na Matthewsovu poznámku, že se Snowwave objeví na pradědu až za tři týdny pouze s klidem v hlase promesl, že to už při tom backflipu bude točit 720. Myslím, že to myslel vážně... Po detailnejším rozhovoru jsme ovšem zjistili, že to je bývalý mistr republiky na in-line bruslích, takže se zase není až tak čemu divit. Nejvíce se mi na něm ovšem líbilo, že si absolutně na nic nehrál, fakt pohodový kluk. Kéž by bylo takových víc...

Při zpáteční cestě jsme to vzali kolem Matthewsovy chalupy musím říct, že už se moc těším na velikonoce, až se tam všichni sejdeme za účelem provozování těch nejhrůzostrašnějších Matthewsovin.
         Čau a nazdar
              Elmox


Banda: Matthews, B-side, Koza, Ifa, Elmox, Přema, Effka, Marcel
Sepsal: Elmox
Kamera: Koza