Konec Asfaltové sezony 1999
aneb
Poslední pouliční pojezd tisíciletí
(minireport)

Původně jsem sem chtěl jenom natáhnout pár fotek, ale když jsem si uvědomil, že jsem fakt asi pojezdil naposledy pod kalendářem s 20tým stoletím, tak by asi bylo dobré o tom utrousit aspoň slovo. Kór když si uvědomím, že příště mi bude asfalt pod koly svištět až v roce 2000, což mě docela děsí. Vždycky jsem si totiž říkal, že rok 2000 je příšerně daleko, protože v roce dva litry mi bude "??", což je věk v pricipu už na důchod a ti co jim je "??" jsou osoby, které vídám každý den tlačiti kočárky, vyrážet každé ráno v 6 do Kolbenky (to teda nevidim, protože slastně spinkám) a po večerech lemtat pivo zírajíce na televizi.
No, bude to asi nějaký omyl .... ;-)


Ale k pojezdu. Na horách je už sice dávno sníh, ale ne každý na to má love, aby sednul do svého zánovního Jeepu a vydal se zprznit první sníh. A tak jsme se s Greenem, diktátorem z Dolních Měkochlup domluvili, že důstojně zakončíme asfaltovou sezónu v miniskateparku v Petrovicích. Tropická vedra, pravda, už takhle počátkem adventu nepanovala, ale počasí nám zapřálo aspoň trochou sluníčka, takže jsme udělali i pár fotek. Mrazivé počasí skrývalo tu výhoudu, že všichni skejťáci a jiná vyměklá zvěř byli zalezlí do nor, takže jsme byli v areálu sami a mohli si v klidu dozbíjet tlamy nerušeni škodolibým hihňáním nad naší upřímnou snahou.

Green velmi obstojně vládnul skejtem, a ačkoli jsem ho nějak nepřinutil aby předstoupil před objektiv a předvedl své umění v minirampě, na překážkách vychytával velmi povedené kousky.


Green - boardslide

Já jsem ještě naposledy před zimou oprášil 8kol abych definitivně začal zapomínat, jaké to je stát čelem do směru jízdy a pokoušel jsem se jezdit hlavně v rampě, protože v petrovickém parku je na brusle přeci jen trochu těsno.


M.I.X - frontside

Po několika seriózních pokusech o sportovní výkony, které však (alespoň v mém podání) vysnívají občas trochu komicky, přišla na řadu parketa mě vlastní, tj. dělání kravin. Skočka přistavená k rampě k tomu nabízela ideální příležitost. Navíc postupující večerní chlad způsoboval mrazovou anestezii většiny těla a tak odřeniny nebolely a kosti nepraskaly. To umožnilo tvorbu velmi neobvyklých vzdušných kreací, jichž pár se povedlo i nafotit.


M.I.X - šílená vzdušná kreace


M.I.X - letící kašpar

Sbohem asfalte ... v příštím tisíciletí.

 

PS: Doufám, že se mi zase nějaký hnidopich ozve, že nové tisíciletí začíná až 1.1.2001. Sice vám to možná matematicky (a možná i politicky, jak by řekl por. Troník) myslí, ale nechte dětem jejich hračky. Upřímná oslava s fiktivní příčinou, je i tak daleko lepší, než křeč oslavy nového tisíciletí v r.2001. :-)))