MTB v Alpach
M.i.X & Annie 1-10.6.2000

!VIDEO ZAZNAM!
viz. dole
        Na sklonku jara 2000 jsme s Annie pojali odvaznou myslenku, ze si udelame predcasne prazdniny. Samozrejme ze nepripadalo do uvahy jet se placnout nekam na plaz k Bibione (natolik jsme se jeste nezblaznili) ale zamirili jsme na jih od nasi rodne vlasti do Rakouska a Italie s predstavou slezeni nejakeho toho kopce.
        A proto jsme nalozili chudaka ovci az pod strechu a vyrazili vstric dobrodruzstvim za obzorem ukrytym. Prkna jsme s sebou samozrejme nebrali, protoze na provoz vleku a podobne hovadiny nam takhle pri lete chybi cash-ina, ale vzali jsme mountainboard ... a bylo vystarano.
        Myslim ze nema smysl unavovat detaily typu:
- "Mixusovi se povedlo pod nejmenovanym hradem v blizkosti Saltzburgu zabouchnout klice do auta, takze musely byt za pomoci domorodeho taxikare paceny dvere..."
- "Uz pred prejezdem hranic to Rakouska se ozyvaly z oblasti brzd praveho predniho kola velmi podivne zvuky. Po zbezne kontrole na benzince bylo zjisteno, ze je uvolneno [cosi] co drzi brzdovou desticku tam kde ma byt a ze nezbyva nez doufat ze se to neupadne nekde v alpskych serpentinach (pokud mozno ze to neupadne VUBEC!)."
...atd.

Jako prvni kopec k vylezeni nebylo zvoleno nic mensiho nez Grossglockner ... na ktery ze hordy Rakusaku jezdi z dalky divat a z dalky se smat tomu, jak my vstavame v 6 hodin, navlikame na sebe vsechna
ta mozna i nemozna chrestidla a 10 hodin se drapeme po ledovci nahoru abysme to vzdali 30m pod vrchlolem.
Ty Rakusaci jsou ale dulezity, protoze pod Glockner samosebou nedojdou po svych, ale dovezou si tam pandera v autech. No a ty auta jedou po SILNICI ktera se jmenuje Hochalpenstrasse a kdyby mohla mit jeste nejaky podtitul, tak urcite zni "vysmech gravitaci". Proste tam vede hlava nehlava po mistech, kam by normalne moh jenom kamzik nebo svist.
Timto ale rozkecavani konci, protoze pokud nekdo ceka, ze tu budu rozepisovat jake to je jet Hochalpenstrasse na mountainboardu, tak ma smulu, protoze to by nedokazal ani Neruda. Je to proste !PECKA! popsat se to neda a kdo to nezkusil nak nemuze mit ani jen nejmensi poneti o cem to je. Oni, pravda, obcas i protijedouci ridici koukali jako suva z nudli, protoze kombinaci mountainboardu nasledovaneho Skodou Favorit pricemz obema se kourilo od brzd asi opravdu jen tak nekdo z nich nevidel. Skoda jen, ze jsme na sjezd vyrazili pozde a navic v sobotu, takze s pribyvajicim casem pribyvalo aut a sjizdnost klesala postupne az k nule.
To ale jeste zdaleka nebyl vsem dnum konec, protoze po neuspesnych pokusech pojezdit v Sextenerskych dolomitech byl vykonan velmi drsny downhill z Passo Falzarego do Cortiny d' Ampezzo citajici 14km. Asi nemusim nikomu povidat, ze to byl zazitecek minimalne srovnatelny.

Meli jsme s sebou kameru, takze za pomoci kozovy grabovaci karty a editacniho softu se povedlo vyrobit kratky sestrih ktery doklada stav veci daleko vice, nez moje slovni prujmy.

Video je ke samozrejme stazeni jako MPEG (20MB):
--- DOWNLOAD ---

M-T-B zdar!
Sorry, ze to je bez hacku a carek ... ale jsem ted Germanii a oni tady (prekvapive) nemaj na pocitacich cesky klavesnice. Slendrian! No snad to nejak prezijete :-)