... jinak se to asi bohužel nedá nazvat, protože psát report z Velikonoc na přelomu května a června mi přijde už značně neaktuální. Ale musí se uznat, že úplné vyignorování by si tahle akce rozhodně nezasloužila. Tak se pokusím alespoň na něco si vzpomenout. Samozřejmě uznávám, že je to hanebnost a výmluvy typu "že jsem byl skoro měsíc na opačné polokouli" nemají jakoukoli šanci na úspěch.

        Původně to tedy měl být Matthewsův Decatlon. Jak jsme tak o tom bavili v Itálii a ještě dávno před tím, měla to být kvalitní vražda, protože základem byl zkrácený triatlon obohacený o různé záživnosti luštěním křížovek počínaje a slaňováním konče. Matthews akorát řešil, jak se bude provozovat plavání, neboť požární nádrž je už mnoho let vypuštěná. Nakonec přišel na to, že sice od plavání ustoupí, ale že bude nutno v dané vzdálenosti brodit řeku.
Cyklista ????

        Dá se říci že "naštěstí" se žádný decatlon nekonal a to především proto, že celé velikonoce lilo jak z konve ... a když nelilo, tak sněžilo. Přidal se k tomu navíc fakt, že Matthews nechal veškeré materiály (včetně křížovek :-) doma ... takže nebylo co řešit. Nakonec jsme se ale stejně dokonale vyblbli v daleko více disciplínách než deseti.

        Tak za první "sportovní" výkon bych považoval naskládání 2ks kol, 2ks bruslí, 2ks fošen, 1ks mountainboardu, části zvukové aparatury a spousty drobného harampádí do jednoho auta kterým jsme přijeli s LuckyKem po ose Liberec-Praha-Brno- Olomouc-Niva. Je pravda, že to byl pick-up ... no ještě že. V Olomouci jsme chtěli nabrat Kozu, ale ten bečel, že svůj odvoz má, že je to v pohodě .... samozřejmě neměl a přijel až někdy v sobotu ;-) Za zmínku ještě možná stojí, že ten pick-up měl slovenskou SPZku, neměl dálniční známku, a nefungovaly mu brzdy, takže LuckyK zabrán do udatného předjíždění opomenul na 70tém km dálnice na Brno stojící kolonu a málem vykostil novotou svítící Fabii.

        Sjeli jsme se v hojném počtu, ale bohužel spousta zvěře se dlouho nezdržela a migrovala kamsi dál. Mezi zavrženíhodné fluktuanty patří hlavně Elmox, B-side a Biker kteří se nezdrželi snad ani den! Naopak stálou posádku doplňoval Xarles s Boženkou a Asiat (taktéž s Boženkou). Pro Asiata jsme stylově přijeli na nádraží slovenským pick-upem z žehož měl ohromnou bžundu.
Jedna z mála fotek, na kterých B-side vypadá docela rozumně. Že na ní rozumně nevypadá? No to si nepřejte vidět tu realitu :o)

        Jak už jsem zmínil, počasí nepřálo, z nebe pořád cosi padalo, ale nejdrsnější jedince to neodradilo a vytáhli do otevřeného boje s živly na byciklech. Hned jak dorazil Xarles nás Matthews táhnul do lesů plných bahna a zbytků sněhu, kde po pár desítkách metrů už bylo člověku jedno, jestli spadne nebo ne, protože vypadal stejně jak hroch po koupeli. Matt samozřejmě okořenil trasu několika výživnými sjezdíky a na jednom z nich se dokonce zrodil kandidát na motto celé akce:

...
Xarles: "Nemuzes volit schudnejsi teren, tak aby to bylo i pro Pavlu ?"
Matthews: "?!?!? Ona to snad NESEJDE ?"
....

        To ale vůbec nic nebylo oproti bikerské expedici v sobotu, na kterou vyrazili už jen ti nejdrsnější jedincové a která by mohla nést podtitul "pomsta zimě". Letošní zima se totiž na české boardery naprosto vybodla. No a když už se s tím člověk smířil a vytáhnul kolo, sněžilo jak o život. V noci na sobotu napadlo přes 20 čísel a stále padalo. No ale to si prostě nešlo nechat líbit, a tak jsme přes cyklohelmy přetáhli SNB brýle, oblékli drsné rukavice a vyrazili do boje se závějemi. Hned v několika to byl dost drsný extrém. Jednak těch pár lidí, co jsme potkali z nás dost nevěřilo. Pak jsme chvílemi přestávali věřit i my, a to hlavně ve sjezdech, kdy nevyvolení zjišťovali, že brzdy namrzly a je naprosto zbytečné si namáhat prsty zoufalým mačkáním páček (vyvolení zbabělci, že Xarles, to řešit nemuseli, protože mají kotoučovky které nenamrznou). Nasazení koruny samozřejmě čekalo na mě, když jsem tak v polovině drsného sjezdu zjistil, že přední je opět namrzlá, zadní prodřená na kov (to už jsem teda vědel) ... no a pak už jsem se tak akorát staral abych se trefil mezi strom a pařez a přilbou napřed bezpečně přistál v křoví.

Cyklistika bez ohledu na počasí ...
...a vůbec na cokoli.

        I na základě této vydařené taškařice se zrodila druhé motto celé akce (autorem opět Matthews):

Kdyby staří Aztékové znali kolo, tak dobyjí oni nás a ne my je ... no a tak se teď na kolech aspoň dobíjíme my. :o)

V neděli jsme vyrazili především na nátlak Kozy na Praděd. Je pravda, že v i v nivě dokázalo napadnout 30cm sněhu, takže argument, že nahoře bude tuna paršanu zněl celkem logicky. Ale bohužel ten prašan napadnul tak hloupě na archivní vrstvy ledu, že to bylo úplně k ničemu. Třicet čísel ho sice bylo, ale tím se člověk hned propadnul na ten led a bylo to k ničemu. Pojezd nula bodů. Sjeli jsme jednou svah Pradědu a skončili na Barborce na polívce. Koza pak našel nějakou skočku, tam si ukroutil pár třistašedin a šlo se domů. SNB se nepovedlo. Možná že na to mám trochu zkreslený pohled tím v jakém jsem se ten den nacházel stavu, ale to tu nebudu rozpitvávat.

ByCreep Live
        V pátek večer se konala oslavná party. Slavily se Matthewsovy narozeniny, jeho odjezd do Ameriky, konec sezóny a spoustu dalších věcí. Popíjela se míchanice "Absolut SnowWave" a o vysokou kvalitu večera se postaral Xarles přivezením comba, mixáku a další techniky umožňující hudební produkci. Vrcholem večera se pak stalo Xarlieho jamování na elektrickou kytaru, kteroužto performanci bych si dovolil označit za "ByCreep-live". Nebohý muzikant bohužel netušil, že jsem to skoro celé nahrával, takže pokud se poštěstí a budu mít trošku času, tak to profiltruju, sestříhám ... a pustím do světa. Z toho doufám vyplývá, že X hrál fakt hustě....

        Mou osobní tragédií na akci byl sobotní večer, kdy z Asiata vypadlo, že se mu !přes hranice! ;-] podařilo provézt jakési kuřivo. Matthewse a jiné možná zklamu tím, že tady nebudu popisovat *vůbec nic* a místo toho vypustím do světa pouze jeden vzletný apel: LIDI, PROBODA, NEHULTE!!!! Věřte mi, (už) vím co mluvím....

doba ledová
        Oslavy ale nejsou všechno a tak bylo vymyšleno ještě spoustu dalších ptákovin, protože co dělat když prší. Bohužel MTB nebo brusle nepřichází v úvahu. Na brusle jsme se teda postavili ... a to když jsme s Mattem a Luckym zle pojezdili od sklepa přes chodbu do kuchyně a zpátky dávaje pozor na nízká futra. V chodbě byl také postaven "komorní pinčes". Stůl totiž vyplňoval celou šířku chodby a vpředu a vzadu byl tak metr a půl do kterého se musel vejít hráč i se svými manévry. Jeden tento prostor byl nazván "jáma lvová" protože kromě stísněného prostoru tam byla i tma, takže člověk neviděl míček, když opustil obrys stolu. Navíc člověk nemohl ani v zápalu boje ustoupit vlevo od stolu, protože se tam nacházel poklop od sklepa který by nepochybně zafungoval jako důmyslná past.

        Také jsme třeba hráli v pauze mezi přívaly deště a sněhu na zahradě petanky, až na to, že prasátko o průměru 4cm není ve 20cm sněhu moc vidět :-) Matthews ale zahradní aktivity moc nevítal s argumentem, že mu ze zahrady uděláme bahniště. Což by se, kdyby nás nekrotil asi opravdu stalo. Stačilo, že mu Xarles s pomocí své fiesty udělal s prostoru 15m okolo brány slušně opotřebený tankodrom. A taky si
slepičí siper
NIKDY NEOPÍREJTE KOLO O ZEĎ chalupy. Nebo vás Matthews zabije. Se stejnou se potážou i slepice ze sousedsví které si dovolí vniknout na jeho pozemek. To Matthews okamžitě nahodí výraz snipera z CounterStrike, přískokem se chápe poloautomatické vojenské vzduchovky a bez výstrahy pálí. Obávám se, že slepice by při prodeji neprošly veterinární kontrolu, neboť obsah těžkých kovů v mase (především olova :-]) by o několik řádů přesahoval povolené limity.

        ... takže shrnuto a podtrženo, doufám, že si nikdo nemyslí, že nám to zmíněné velehnusné počasí dokázalo zkazit. Niva prostě nikdy nezklame. Matthews se sice vždycky zařekne, že je to naposledy, co se tam něco konalo, protože pak musí tu chalupu týden dávat dohromady. No ale na konci se vždycky nechá slyšet, že teda "ještě jednou ... naposledy, něco uspořádáme".

Fotky jsou tady:
Kozí fotky
grab z videa 320x240
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
Fotky od Asiata
Epson PhotoPC 640x480
01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

 

PS: Úplně jsem opomenul, že byly Velikonoce. Holkám jsme sice opravdu symbolicky vyprášili kožich, ale vypadalo to spíš tak, aby se neřeklo. Pak jsme jeli na kola a na tradiční zvyky se skoro pozapomnělo. Bohudík si na ně někdo vzpomněl, když jsme na před chalupou myli kola od nánosů bahna. Ono se sice oblévalo vodou ze džberů, kastrolů a tak .... no ale taková zahradní hadice :-))))))