MTB Strikes Back
To že letos na naše hory sníh prostě odmítá padat, je už cosi jako veřejné tajemství. A když už padá, tak naprosto neočekávatelně, jak dokazuje Matthews s Xarlesem, když se chtěli podle vlastních slov projet po beskydech na kole a zatím pojezdili v prašanu. Ten samý víkend byl já v kruškých horách, kde se bohužel nic jako prašan nekonalo. Uvěřil jsem zkazce, že vleky jezdí a tak jsem vzal staré totálně dobité prkno a vyrazil to obhlédnout. Vleky sice jezdily, dokonce i lidi na nich jezdili, a dokonce byli schopni i za 250m dlouhý vlek na loučce kde se pomalu nepozná, kam se svažuje skoro 200kč za den ...

...ale fakt jsem nechápal NA ČEM se dá taky jezdit. To že svah může být místy vydřený, to chápu, to že může koukat tráva, to taky chápu, ale že se dá jezdit tam, kde v trávě občas vykukují kusy sněhu - to fakt nechápu. To ale nic není oproti sousední vesnici, kde jsme se byli podívat dalšího dne - protože tam vlek jezdil na louce, která mi přišla jen tak lehce posypaná jinovatkou.

Ačkoli jsem svoje staré prkno označil jako na odpis, tak vidě tohle jsem se nad ním slitoval, protože i každé "na odpis" někde končí. A jak jsme se tak loudali od sjezdovky s rozporuplnými dojmy - pojal jsem odvážnou myšlenku:

"V garáži se od léta povaluje Mountainboard! Co ho vzíti, a pojezdit mezi lyžaři?"

...no a tak jsem ho vytáhnul a skutečně pojezdil.


Vzkaz pro příští generace: jezdit na MTB po sněhu na vydřené sjezdovce je TOTÁLNÍ VOLOVINA! Stroj je naprosto neovladatelný :-), nebrzdí :-)))) a když se rozjede po vydřeném fleku a pak najede do sněhu, mění se v katapult, ze kterého letíte saltem :-))))))). Ovšem co si budeme povídat ... "společenský efekt" je značný, a tak to za ten jeden pokus v životě stojí. Předjíždět lyžaře na mounťasu je fakt docela švanda.
MTB Strikes Back