Přihlášení

Криван 2006
Napsal uživatel Azzie   
Neděle, 30 Duben 2006 22:38
Výstup na Kriváň na záver sezóny bol dlhodobý nápad Andyho a Toudyho, takže som sa iba pridal, že nech ma vezú a organizujú, možem si aj ja raz vychutnať sladké ničnerobenie v aute a nasledovanie pokynov na výlete.

Už odchod z Bratislavy bol problematický, Andyho 5 minút bolo tradične 30 a ja som zasa zlyhal vo v zabezpečení záznamového média - spoľahol som sa nie na zámok na skrini ale na kolegyňu - takže nová DSLR s 1GB kartou ostala v Bratislave spolu s 1000 mojich nerových zakončení a na akciu sme mali k dispozícii kompaktných 16MB.

porada po Andrejovom prvom ponore

Do miesta prespania, Liptovskej Tepličky sme dorazili v riadnom hracom čase, nasledovali povinne 2 piva (niektorí chceli viac, ale zakaz je zákaz) a vstavanie o 5,30. K Trom studničkám sme prišli v poriadku a po nahodeni výstroje začala sranda. Najskôr Andrej dokázal, ako dôkladne nepreštudoval mapu, takže sme sa ubrali niekm vprdel, potom sa prepadol do vody, takže sa musle ísť prezuť. Keď sa vrátil, tak po 5 minútach šlapania po kolená v snehu usúdili, že bez snežníc to nepôjde, tak išiel k autu 2 krát. Konečne sme sa rozbehli, išli sme po červenej na Štrbské , pri Jamskom plese, kde sme mali odhliadnuc od Andyho návratov dobrý čas, sme sa napojili na modrú smerujúcu na Kriváň s časom 2h. Následny výstup bol pokojný, pod Malým kriváňom čakalo prvé horšie stúpanie. S radosťou sme zistili, že poľská skupinka, ktorá išla po zelenej primo na Kriváň, je už na vrchole, bez akejkoľvek výstroje, pričom my sme tak v polovici.

plný sily pred stúpaním


Zaznamenali sme aj troch skialpinistov, ktorí si veselo jazdili v žlabe a šlapali hore, ako na zjazdovke. Nám týmto pádom ostal neporušený frírajd z Daxnerovho
sedla, do čoho sme sa aj s chuťu pustili, sneh bol neskutočný, proste superluxus. To sme však ešte netušili aký bonus príde na záver - podľa pokynov, sme mali prejsť na konci žľabu po pravom úbočí na zelenú značku, avšak kvôli polomu to nebolo možné, ostalo iba zjazdiť popri potoku do doliny. Čo znamená 6x prekročit rozvodnenú, 2m široku bystrinu, spúšťať sa po kosodrevine 5m zrázom, pomaly a štýlovo padnúť do potoka (Andy), balansovať na zasnežených kmenočh padnutých stromov a neustále byť po kolená v snehu. Čistá sranda, prežili sme, cesta dole trvala 2,5 hodiny.

Malý Kriváň


Auto nás čakalo neporušené, avšak po 10 minútach mi došlo, že v kufri chýba DVD prehrávač Orava, asi nejlacnejšia vec v aute (zostali nám pípaky, Petzl čelovky, autorádio...). Auto bolo zamknuté, takže chlapci v Tatrách su na úrovni.
Po 9 hodinách šlapania sa nám cesta do Bratislavy javila ako dosť samovražedný nápad, tak sme utužili bratstvo s Makom v Tureckej. Bonusom bol Andyho záchvat ráno po odjazde, ked zistil, že v Tureckej nechal dekovku za !!!!!6!!!! litrov, takže sa okmažite otočme a ideme naspäť. Že pôjdeme hodinu dlhšie ho vôbec nesralo, normalne bol nepríčetný,dával aj ženské hlášky typu :Nemám si čo obliecť v pondelok do roboty!:......nakoniec všetko dobre dopadlo, flisku je Mako schopný poslať poštou......

Výšlap na vrchol

Kriváňsky žľab

Zliezanie po kosodrevine
 

Anketa

Kolik dětí se narodilo ve Snowwave v roce 2012
 

Kdo tu je

Právě připojeni - hostů: 2 

Statistika

Členové : 17
Obsah : 56
Odkazy : 19
Počet zobrazení článků : 291999
© 2006 SnowWave - geared by Joomla!, powered by hostime.cz, designed by itx.cz - (W3C XHTML/CSS validní, rychlostní report)